Doula Michelle
 
Coaching, massage en ondersteuning vóór, tijdens en ná de geboorte - Werkgebied Limburg en grensgebied

Diensten

 • Doula ondersteuning
  - 2-3 voorgesprekken;
  - Opstellen van jouw geboorteplan;
  - (Emotionele) ondersteuning tijdens het volledige proces;
  - Emotionele ondersteuning bij angsten e/o onzekerheden;
  - Massage (30 minuten) tijdens de zwangerschap indien gewenst;
  - Informatie over zwangerschap en bevalling;
  - Praktische tips;
  - Eventueel eenmalig bijwonen van een consult bij de verloskundige/gynaecoloog;
  - Contact via telefoon, whatsapp, sms, email;
  - Vanaf week 37 op wacht;
  - Mijn aanwezigheid bij de bevalling vanaf het moment dat jij dit wenst tot na de bevalling;
  - Aanspreekpunt voor medisch personeel; 
  - Mogelijkheid tot gebruik van ontspanningsinstrumenten, denk aan een geboortebal of rebozo (doek om ontspannende bewegingen te creëren);
  - Ontspannende, rustige achtergrondmuziek; 
  - Massage tijdens de bevalling indien gewenst:
  - Tegendruk bieden tijdens de weeën/het persen indien gewenst;
  - Eventueel maken van foto's;
  - Kraambezoek waarbij eventueel ruimte is om te ventileren over de bevalling/kraamweek;
  - Bevallingsverhaal digitaal en/of hardcopy;
  - Eindgesprek.

   

 


€1.250,-*

 • Bevallen met een bevalbad
  Lekker warm water kan verlichtend werken op de pijn door weeën, rugpijn of als je gespannen bent. Indien je dit fijn lijkt, kan ik een bevalbad voor je regelen met € 5,- korting.
  Alle informatie over het bevallen in water vind je op Bevallingsbaden.nl met onder andere handige video’s. Hier kun je terecht voor het huren of kopen van het bevallingsbad. Altijd inclusief een totaalpakket, zodat je goed, veilig en hygiënisch bent voorbereid op jouw waterbevalling. Het bad wordt thuis bezorgd én weer opgehaald! Meld je hiervoor aan bij doula Michelle om jouw korting te krijgen.
van €185,- voor €180,-
op basis van huur (2 persoons bad) onder voorbehoud van wijzigingen

 • Bevallen met een MamaTENS
  De MamaTENS is een klein apparaatje dat ingezet kan worden om op een natuurlijke manier pijn te verlichten en kan dus een alternatief zijn voor pijnstillende medicijnen. Het geeft, d.m.v. op het lichaam geplaatste elektroden, via de huid elektrische pulsen aan de zenuwen door. Hierdoor worden de zenuwen als het ware afgeleid van de aanwezige pijnprikkels, waardoor er minder pijnsignalen aan de hersenen doorgegeven worden. Bovendien kan het lichaam door de pulsen worden aangezet om endorfine te produceren.
  Endorfine heeft een pijnstillende werking. MamaTENS neemt de pijn dus niet helemaal weg, maar zorgt ervoor dat je het als minder heftig ervaart. Deze optie kun je toevoegen aan de doula begeleiding. Het apparaatje wordt niet beschikbaar gesteld voor huur. 
€25,-

 

 • Borstvoedingsondersteuning
  Mocht het in de kraamweek of daarna niet helemaal lukken met de borstvoeding of ervaar je het als emotioneel zwaar, dan kan ik hier ondersteuning in bieden en lukt het jou wellicht om je volledig over te geven aan de borstvoeding. Als je (door slaaptekort of tegenslagen) neigt op te geven, sta ik voor je klaar en kan ik je aanmoedigen.
€50,- per uur

 

 • (Extra) zwangerschapsmassage of postpartummassage
  Door hormoonwisselingen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en meer soepel om ruimte te maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de baring. Door deze veranderingen kan het zijn dat je sneller moe bent en dat je soms lichamelijke klachten kunt ervaren, zoals nekpijn, rugpijn, schouderklachten en bekkenklachten. Je kunt meer vocht gaan vasthouden en wellicht slaap je slechter. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Dit geldt ook bij pijn in de kraamperiode.

  Gun jezelf een verwenmomentje met een ontspannende nek/rug- of voetmassage of een uitgebreide lichaamsmassage. Ontspan compleet in je eigen veilige omgeving. Ik bied een lichaamsmassage op de zijligging op bed of op de speciale massagestoel die ik mee neem. Bij gebruik van de stoel past het bolle buikje precies onder het zachte steunkussen en je benen, armen en hoofd kun je volledig laten rusten op de ergonomische zachte delen van de stoel.

  Alle massages zijn geschikt vóór of ná de bevalling.

  Eén 30 minuten ontspanningsmassage (van nek/rug- of voetmassage) tijdens de zwangerschap is standaard inbegrepen in de doula ondersteuning. Maar boek gerust een extra massage bij. Mama worden of zijn verdient deze extra aandacht en verwennerij.
€45,-  voor 30 minuten of €75,- voor 60 minuten

 • Extra consult
  Indien je behoefte hebt aan meer gesprekken, kan je altijd een extra consult aanvragen.
€50,- per uur
 • Reiskostenvergoeding
  Binnen een straal van 20 km is de reiskostenvergoeding inbegrepen bij de doula ondersteuning; daarbuiten geldt:
  € 0,30 per km* Vooralsnog zal ik mijn doula begeleiding aanbieden als stage, dus geldt een gereduceerd tarief van € 495,-. Betaling in termijnen is mogelijk.


Contact
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram